Loading...

Waarom schlüssler zouten?

Worden al 140 jaar met succes gebruikt
Hebben geen nadelig effect op bestaande therapieën 
Kunnen bestaande therapieën ondersteunen
Kunnen als kuur worden toegepast
Ondersteunen gezonde voeding
Versterken orgaanfuncties
Bevorderen de beweeglijkheid
Verhogen de kwaliteit van het leven 

Wat zijn celzouten?
Celzouten zijn natuurlijke mineralen, die in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen bevinden zich in de cellen en spelen een belangrijke rol in de stofwisseling. Celzouten ondersteunen het zelfgenezend vermogen van het lichaam.  

Hoe komen celzouten mijn lichaam binnen?
Je hebt al vanaf je geboorte een voorraad celzouten in je lichaam. Het lichaam verbruikt deze zouten. Nieuwe celzouten krijg je binnen via voedsel, daarmee wordt je voorraad weer aangevuld. Toch kan het zijn dat je voorraad celzouten opraakt. Bijvoorbeeld door een eenzijdig dieet, of een bepaalde levensstijl. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling in de cellen, of zelfs het uitblijven van stofwisseling.

Celzouten worden niet door het lichaam zelf aangemaakt. Als het niet lukt om alle zouten uit voedsel te halen, dan kun je extra zouten tot je nemen. Dit kan in de vorm van tabletjes (opname in het slijmvlies in de mond), via crèmes of lotions (opname via de huid), via voetenbaden of kompressen. 

Ontdekking van celzouten
De eerste celzouten werden in 1873 beschreven door dr. Schüssler. Hij was een biochemicus die onderzoek deed naar natuurlijke geneesmiddelen. Met celtheorie als basis onderzocht hij de oorzaken van ziekten en mogelijke behandelingen ervan, gaandeweg ontdekte Schüssler twaalf minerale zouten. Later ontdekte zijn volgers nog 15 andere celzouten. Volgens Schüssler waren deze zouten essentieel voor de werking van het menselijk lichaam. Hij meende dat de gezondheid van een cel en gezondheid van het lichaam afhankelijk was van de beschikbare voorraad celzouten. Om schade te voorkomen kunnen mensen verdunde celzouten innemen, die kunnen helpen bij de bestrijding van ziekten. 

Wist je bijvoorbeeld dat je celzout nr 3 Ferrum phospricum kan gebruiken als eerste hulpmiddel bij bijvoorbeeld allerlei ontstekingen en acute pijn en dat je nr 7 Magnesium phoshoricum bijzonder snel werkt als “hete 7” (10 tabletten oplossen in heet water en opdrinken) bij plotseling optredende stekende pijnen, beginnende migraine en krampen. 

Zelf ben ik erg enthousiast over de Schüssler celzouten en heb hiervoor een training gevolgd. Zeer regelmatig schrijf ik een celzout voor n.a.v. een kinesiologische test en boek daar goede resultaten mee. Je kunt ze ook kopen via mijn webshop.

 

Quick Navigation
Boven de €50,- is je verzending gratis!