Loading...
  • Uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding

  • Hoogwaardige, innovatieve voedingssupplementen.

  • Hypoallergeen: geen synthetische kleur- en smaakstoffen en waar mogelijk vrij van suiker, zuivel, zout, gluten, zetmeel en soja.

  • Waar mogelijk worden groente- en fruitextracten toegepast als vulstof en waar mogelijk wordt gebruik gemaakt een vegetarische capsule.

  • Waar mogelijk worden er biologische ingrediënten gebruikt

 

Aanvullende Informatie over supplementen

Supplementen voorzien in voedingsstoffen die van nature al aanwezig zijn in voeding. Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon kun je over het algemeen voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen, zoals het Voedingscentrum adviseert. Er zijn geen supplementen die voor iedereen noodzakelijk zijn. In de praktijk blijkt echter dat het voor veel mensen lastig is om dagelijks gezond én gevarieerd te eten.

Dit kan leiden tot tekorten aan specifieke voedingsstoffen, die per persoon kunnen verschillen. Als bijvoorbeeld vette vis niet in je dieet past, kan er een tekort aan omega 3-vetzuren ontstaan. Ook een tekort aan groente en fruit kan invloed hebben op je inname van vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is belangrijk om bewust te zijn van je voedingsgewoonten en indien nodig aanvullende maatregelen te overwegen. Hoewel supplementen niet noodzakelijk zijn voor iedereen, kunnen ze in bepaalde situaties een nuttige aanvulling vormen op het bestaande voedingspatroon. Stoffen zoals vitamine D, magnesium en omega 3 zijn voorbeelden waar veel Nederlanders mogelijk tekorten van hebben. Dit kan bijvoorbeeld te wijten zijn aan verminderde blootstelling aan zonlicht, vooral in de herfst en winter, of aan een voedingspatroon met relatief weinig groenten en vis.

Bovendien kunnen bepaalde bevolkingsgroepen specifieke voedingsstoffen extra goed gebruiken. Supplementen kunnen een uitstekende aanvulling zijn op de dagelijkse voeding, vooral voor zwangere vrouwen met een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen zoals foliumzuur, ijzer en vitamine D. Ook jonge kinderen en ouderen kunnen profiteren van supplementen, met name van vitamine D.

Ben je vegetariër of veganist?

Dan is het belangrijk extra aandacht te besteden aan je inname van vitamine D, eiwitten, ijzer, calcium, jodium, selenium, vitamine B1, vitamine B12 en omega 3-vetzuren.

Aangezien vitamine B12 uitsluitend voorkomt in dierlijke producten, kan het nemen van vitamine B12-supplementen een verstandige keuze zijn voor vegetariërs en veganisten. Als je echter wilt vermijden om dierlijke stoffen binnen te krijgen via supplementen, is het essentieel om supplementen met ingrediënten van dierlijke oorsprong zoals gelatine, carnitine, creatine, collageen en taurine te mijden.

Quick Navigation
Boven de €50,- is je verzending gratis!