Westfriese-biologische-vers-producten

Westfriese biologische producten

Bakkerij Raat uit Medemblik

“Belangrijk voor ons is dat we het product met liefde maken, ambachtelijk en met oog voor kwaliteit. Al onze broodsoorten zijn daarom E-nummervrij en bevatten geen melk, kaliumzouten, conserveringsmiddelen of andere broodvreemde ingrediënten. Het komende seizoen komt ons speltmeel zelfs bij een akkerbouwer uit eigen regio vandaan, de Schermer. Hij zaait speciaal voor ons 10 hectare in. We weten dan precies wat we binnenhalen en dat is wat wij willen!”

Zorgboerderij Dijkgatshoeve uit Wieringerwerf

Zorgboerderij Dijkgatshoeve heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet voor niets dat zij hun zuivel maken van hun eigen blaarkopkoeien. De blaarkop is namelijk een duurzaam koeienras, dat gezondere zuivel levert dan andere koeien. Dit omdat de blaarkop sterke oerdieren zijn en niet snel ziek worden en dus geen preventieve antibiotica nodig hebben.
Bij Liv Eco kun je terecht voor deze overheerlijke, natuurlijke zuivelproducten, zoals o.a. melk, yoghurt, kaas en kwark.
Proef zelf het verschil!

Kefirboerderij De Anna Hoeve uit Oostwoud

Bij Liv Eco kun je terecht voor verse en lekkere kefir, afkomstig van de Kefirboerderij De Anna Hoeve.
Kefir is een frisse zuiveldrank, vol met rechtsdraaiende bacteriën, die duizenden jaren geleden is ontstaan in de bergen van de Kaukasus in Oost-Europa. Dit romige drankje heeft een zeer hoge voedingswaarde en is dus supergezond!
De Anna Hoeve gebruikt uitsluitend rauwe melk voor de bereiding van kefir. Hier zitten veel voedingsstoffen in, zoals melkzuurbacteriën. Deze gezonde bacteriën hebben een positieve uitwerking op onze darmflora. De producten van De Anna Hoeve bevatten géén geur-, kleur- en smaakstoffen en daar houden we bij Liv Eco van!

Biologische groente en fruit wordt verbouwd door de volgende leveranciers in West-Friesland:

Hans Maret uit Sijbekarspel

De Lepelaar uit Sint Maarten
T. en H. Vlaar uit Andijk
Fruitbedrijf Konijn uit Zuid Oost Beemster
M. Boon uit Sijbekarspel
Koolen Champignons uit Slootdorp
Mts. Noordermeer uit Middenmeer
Gebroeders Kos uit Oudkarspel
Jan Knook uit Middenbeemster
Vaalburg bio VOF uit Schermer
Biesheuvel Knoflook uit Slootdorp