Live_cooking_liv-eco_medemblik
Waarom boodschappen doen bij Liv Eco:

LEKKER 
Omdat biologisch eten gewoon lekker is. Wij horen vaak van ouderen: ‘De groenten smaakt net als vroeger’.

PERSOONLIJK CONTACT
Bij Liv Eco vind je gezelligheid en persoonlijk contact en kun je terecht voor advies. Het is ons streven dat je met een goed gevoel de deur uit gaat.

AANBIEDINGEN 
Biologische producten hoeven niet altijd duurder te zijn dan reguliere producten.
Biologische huismerkproducten zijn vaak goedkoper dan reguliere A-merkproducten.
Het kan een stuk schelen als je de wekelijkse aanbiedingen in de gaten houdt. Deze vind je op onze website en in onze webshop. 

VERANTWOORDING
Wij als familiebedrijf en biologische supermarkt voelen ons verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan een duurzamere en gezondere wereld. Wij willen graag een plek zijn waar je allerlei alternatieve producten vindt die gezond, duurzaam en natuurlijk geproduceerd zijn. Ook mensen met een intolerantie voor bijv. gluten kunnen bij ons terecht. We hebben een keur aan glutenvrije producten.

PLASTIC FREE
Je krijgt veel producten in een papieren zakje mee en het grootste gedeelte van onze verpakkingen zijn van composteerbaar folie en glas gemaakt. Wij streven naar 100% Plastic Free.

LOKAAL
Wij kopen zoveel mogelijk producten lokaal in. Daarmee ondersteunen wij de tuinders, boeren en ondernemers in West-Friesland. Zo weten we goed waar onze producten vandaan komen,dat scheelt transportkilometers en verpakkingen.

DIERENWELZIJN
Dierenwelzijn heeft bij ons een grote prioriteit en daar kiezen wij onze vlees en zuivelleveranciers zorgvuldig op uit. Zij geven hun dieren een diervriendelijk leven. Zo hebben de dieren een verplichte weidegang. Daardoor is het gebruik van antibiotica en krachtvoer nagenoeg overbodig. 
Er is een verbod op onthoornen van de koeien en geiten en het knippen van snavels en staarten. Geen megastallen en de kippen met een paar hanen scharrelen buiten rond.

GEEN VOEDSELVERSPILLING 
Bij Liv Eco doen we niet aan voedselverspilling! Wij plakken kortingsstickers op kort houdbare producten, minder aantrekkelijke groente en fruit kun je kopen met korting en wat over is wordt dagelijks opgehaald en gevoerd aan schapen en geiten.

GEEN CHEMISCHE- SYNTHETISCHE MIDDELEN
Wij kopen uitsluitend producten bij boeren, telers en producenten die zonder chemisch-synthetische middelen werken. 
Wij dragen op deze manier bij dat er minder chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen in de natuur terechtkomen die zeer schadelijk zijn voor de biodiversiteit en gezondheid in Nederland.